Stilul Contemporan – oaspetele ce vine rar la tine în casă, își planifică mai întâi de toate vizita, își alege 1-2 parteneri de drum, de preferat aceeași religie, naționalitate și sex. Imprevizibil și Unic: Visător și Cuceritor, transmite sentimentele prin spațiu ajungând direct la „Corason”
În ultima vreme toată lumea trage spre Contemporan, și chiar dacă pare cel mai cool stil în care poți să combini orice apare în trend, în minte și în atelierele voastre, recunosc, că devine o provocare de fiecare dată când mi se solicită o amenajare în stil contemporan. De ce? Pentru că din relatările clienților reiese cu totul altceva, după cum s-a și dovedit, trebuie sa fii un bun psiholog în orice meserie pentru a înțelege nevoile în profunzime ale clientului tău, să le descoperi și să treci la treabă. Nu neaparat își dorește ce îți comunică la prima întâlnire, mai degrabă ce ai simțit TU în urma poveștii lui.
Uitati-vă, studiați, inspirati-va! Ele îmbunătățesc deciziile voastre dar nu înlocuiesc soluțiile propuse de către un profesionist în domeniu pentru locuința voastră în mod personalizat.
Luați aminte: nu vă așteptați ca toți Designerii de Interior la care apelați să țină cont de aceleași reguli ale stilului ales, să vă ofere același preț si să vorbeasca același limbaj cu voi. Nu sunt la fel! Serviciile acestora pot fi mai ample, important e să îți găsești persoana potrivită. Nu abuza și invada viața Designerului tău, pentru altfel de servicii exista Spital, Autorități și Familie cărora vă puteți confesa.
Sa trecem la Contemporan!
1. Planificarea. Pasul cel mai important ce il va face un Designer
- Scrie pe hârtie!
- Desenează, proiectează structurat!
2. Contemporanul e multifuncțional.
- Ati auzit cu toții de mobilierul transformer ce a obținut pe merit popularitatea de la un număr mare de utilizatori din întreaga lume! Pe cât de comod poate fi pe atât de util. „whather you want whatever U need”
3. Mobilierul înalt! Corpurile până în tavan măresc vizual spațiul.
4. Finisaje și culori. Se zice cum în viață mergi cu un singur partener, indiferent dacă te separi pe parcurs de el/Ea ,tot un partener îți cauti, așa e de dorit ca și interiorul tău să fie alcatuit din EL si un ALT partener cu care poate comunica, ce e în plus va intrerupe povestea . Deci mergi pe 2 tipuri de finisaje din lemn! No more!
5. Fără scafe si podiumuri doar dacă acestora le atribui un rol funcțional. Nu are ce cauta offset-ul pe aici.
6. Scenarii de lumină
O incapere are cateva tipuri de lumina:
- Naturală (geamurile)
- Universală,de baza ( spoturi, proiectoare, banda. ..etc ce luminează spatiu per ansamblu)
- Funcțională – montată cu un scop si destinație precisă (lumina de la noptiere, pt citit, corpul suspendat deasupra mesei, iluminatul rafturilor accesibile…)
- Decorativă – Simpli: de decor (un perete de design, un joc de lumini de decor etc)
Deseori se confundă iluminatul decorativ cu cel funcțional. Atunci când vrei sa pui în valoare tablourile prin lumina orientativa, acest tip de lumină poate fi atât funcțională cât și decorativă, depinde de scopul și valoarea obiectelor țintă. Nu uitați: Lumina transmite și comunică!
Pentru realizarea scenariului de lumină dorit apelați la o echipă profesionistă în domeniu ce oferă produse, montaj si mentenanța acestora.
Compania Dienergy vă oferă o gamă largă de produse în materie de iluminat LED, montaj de calitate și garanția produselor oferite.
Sfaturi utile:
1. Geamurile – sunt cele mai Fascinante decorațiuni într-o încăpere !
2. De felul cum sunt compartimentate rafturile în dulapul tău depinde și modul de a te îmbraca și într-un final dispozitia ta pe parcursul intregii zile! Ia în calcul și detaliile.
3. Cel mai scump într-o încăpere este Spațiul!
4. Păturile si plapumele cu modele și diverse imprimeuri îngrelează și încarcă atmosfera, nu uitați că ele deja conțin câțiva metri buni de material și umplutură, pentru un interior frumos alege-le fără imprimeuri. Excepție fac showroomurile ce le vând și promovează!
5. Izolarea totală e destinată închisorilor. Și pereții trebuie să respire.
6. Nu bloca traseul obiceiurilor bune ale clientului tău ci fă o ușă pentru ele.
Cu mult drag
Interior Designer Irina Chitoroaga